Ook dit jaar kan u weer de verschillende projecten van Siddartha steunen door
het opzetten van een actie tijdens "De Warmste Week" van Studio Brussel.


Siddartha Nieuwsbrief Oktober 2016

Siddarthafeesten.

Ondertussen al enkele weken geleden maar toch willen we er nog graag op terugblikken. Ondanks het slechte weer dat ze voorspeld hadden mogen we niet klagen over de opkomst. Zo werden er 2100kg mosselen gewassen, gekookt, rondgedragen en opgegeten.

Onze rommelschuur en de boekencontainer zijn ook leeggeraakt en dus mogen jullie terug spullen binnenbrengen voor de verkoop van volgend jaar. Graag willen we toch nog even vermelden dat het echt nog bruikbare spullen moeten zijn. Want anders moeten wij het ook wegdoen en dan kost het ons ook veel geld. Het binnenbrengen kan gedurende het hele jaar. Zodat onze vrijwilligers tijd genoeg hebben om alles te sorteren en te prijzen.

Om al onze vrijwilligers te bedanken geven we op zondag 21 mei 2017 een bedankfeest. Onze vrijwilligers konden hiervoor hun gegevens doorgeven op de feesten. Ben je dit vergeten te doen laat het ons dan even weten dat je er graag bij wilt zijn en dan kunnen wij jou een uitnodiging sturen.

Veerhuis

Bezoekverslag Projecten Ethiopië - Oktober 2016

Verslag nr. 109 Bezoek projecten in Ethiopië - Van 2-10 Oktober 2016

door Br. Gust, Rony Bols en vrienden Frans en Magd en Monique

Meer algemeen.

- De nieuwe website van Ethiopië, in het Amharric en in het Engels is nu volledig in orde. Je kan alles vinden op www.siddarthaethiopia.org

-Er was reeds een hele tijd onrust in Ethiopië. Een belangrijk deel van de bevolking staat niet langer achter de huidige regering. Overal protesten aan de randen van de stad. We konden zelfs met de bezoekers niet naar Koloboo (kleuterschool) gaan en ook de uitstap naar Debre Libanos viel daardoor in het water. 

- Zaterdagavond mochten we aanwezig zijn op  het huwelijksfeest van Wondu en Mekdes. Ongelooflijke sfeer, pracht en praal voor een beperkte familie.  De moeder van Wondu, Workenesh, heeft heel den tijd op de dansvloer gestaan, niet te geloven zoveel energie.

Bezoekverslag Projecten Ethiopië - Augustus 2016

Verslag nr. 108 Bezoek projecten in Ethiopië - Van 9- 15 augustus 2016
door Br. Gust, Willem en Annelies Daniëls

Meer algemeen
* Tijdens ons bezoek kwam de zeer bekende Ethiopische filmacteur Tariku Birhanu Baba met drie andere acteurs nog even goede dag zeggen op Little Heaven en wat propagandamateriaal halen als ambassadeur van Little Heaven. Hij wil tegen Nieuwjaar (11 september in Ethiopië) met heel zijn team langs gaan bij de rijksten van Addis om geld in te zamelen voor Little Heaven. Ook de 75 jarige zanger “Mahmud Ahmed” is intussen officieel, met veel mediabelangstelling, aangesteld als ambassadeur van alle projecten van Siddartha.

Bezoekverslag Projecten Ethiopië - April 2016

Verslag nr. 107 Bezoek projecten in Ethiopië - Van 10- 18 april 2016

door Br. Gust, Lieven Blondeel, Otto Guillaume en Tina Van Schoubroek

Meer algemeen.

- De 2e Siddarthafeesten in Addis zijn al in volle voorbereiding door daartoe 2 opgerichte werkgroepen. Zij zullen doorgaan op een grote speelplaats van een grote school. Ze mikken dit jaar op 1000 tot 1200 bezoekers. De school is ook heel enthousiast, want als tegenprestatie zullen de jongeren van Siddartha Youth driemaal gratis optreden voor de kinderen, de ouders en hun eigen feesten.

- Toch konden we niet tenvolle genieten van ons schitterend guesthouse. Door een zware en onvoorstelbare panne hebben we die volle dagen zonder stroom gezeten. In het begin gezellig met kaarslicht, maar daarna realiseren dat je al het water voor toilet en wassen naar boven moet sleuren begon toch wel wat door te wegen. Maar geen zorg, denk 10 seconde aan de mensen van de straat en de ontgoocheling is ver weg.  

Pagina's