Andinet

Addis Abeba, Ethiopië
Opgestart: 01/11/02

Doel: Een project voor 60 rioolkinderen

Naar schatting 3000 kinderen tussen 10 en 15 jaar leven als ratten in de riolen van de hoofdstad. Ze hebben niemand, geen ouders, alleen verre familieleden. Ze eten wat ze vinden in de vuilbakken en dat is écht afval.
We hebben een eerste huis ingericht voor 30 kinderen. Gedurende het eerste jaar krijgen ze harde en intensieve circustraining in de voormiddag. Het vraagt concentratie, zelfdiscipline, het geeft zelfvertrouwen! In de namiddag krijgen ze technisch tekenen in hout- of ijzerbewerking. Elke avond gaan ze nog naar school en in het weekend hebben ze hun eigen scouts-groep!

Tijdens een tweede jaar gaan ze naar een ander huis. Elke morgen één uur vorming rond geldbeheer en zelfstandigheid. Daarna krijgen ze 5 maanden praktijk in het houtatelier en 5 maanden in het ijzeratelier! In de laatste maand lopen ze ook stage, om zichzelf voor te bereiden op hun eigen leven in handen te nemen. Eenmaal ze het project verlaten krijgen ze tijdelijk nog financiële steun voor de huur van een kamer en blijven we hun studiekosten betalen. Velen durven nu terug naar hun verre familie gaan, want ze kunnen zelfstandig leven.