Little Heaven

Addis Abeba, Ethiopië
Gestart: 15/07/03
Doel: Project voor 45 HIV-wezen
Gesponsord door vzw Amaresh en de Klerenshop Siddartha vzw

Zoveel kinderen worden in hun familie niet aanvaard omdat hun moeder en vader reeds gestorven zijn aan aids. Hun omgeving is bang zelf ook besmet te worden. Ze worden verstoten door hun vroeger zo geliefde omgeving. Dat laat diepe en pijnlijke sporen na! Waar kunnen deze weesjes dan nog terecht?

We zijn gestart met een opvanghuis voor 30 aids-wezen tussen 4 en 12 jaar. Een Amerikaanse specialist, die als vrijwilliger al onze kinderen heeft onderzocht, gaf ons niet veel hoop. Maximum 2 jaar blijven ze nog in leven. Intussen zijn we zes jaar verder en zijn er slechts 2 gestorven in de beginfase. Al de rest nog springlevend. Intussen krijgen we ook gratis aidsremmers. Een permanent team, zeven dagen op zeven, dag en nacht geeft alles wat mogelijk is opdat onze kinderen het goed zouden hebben. Maar na 3 jaar werd overduidelijk dat de oudsten een aparte opvang nodig hadden en moesten meehelpen in de dagelijkse zorgen van ons huis. Intussen zitten in ons tweede huis al 16 kinderen boven de 12 jaar.

Toch blijft het een dagelijkse strijd: onverwacht doodziek, grote blazen in het gezicht, de vele wratten die hun gelaat ontsieren maar daarna ook weer verdwijnen.

Het is hard, confronterend als ze je vastklampen en duidelijk maken: laat me nooit meer los. En we hebben hen dan op zijn minst een kleine hemel aangereikt, voor ze naar de grote hemel gaan.